3 tips voor een praktische en stijlvolle woonkamer inrichting

Het inrichten van een woonkamer, iedereen doet het anders. Je kan het zelf doen, een architect inschakelen of vrienden en familie vragen om te helpen. Toch blijft het inrichten van je woonkamer iets dat je naar eigen smaak moet doen. Toch zijn er mensen die zich laten verrassen. Zo bestaan er vele programma’s waarin een architect een totale make-over geeft van de woonkamer. Dit leidt meestal tot mooie creaties en tevreden klanten. De beste plek om inspiratie op te doen is de woonwinkel.

Wat is er te vinden in de woonwinkel?

In de woonwinkel in haaksbergen zijn alle meubels en accessoires te vinden om je huis stijlvol en praktisch in te richten. Of een inrichting praktisch is hangt ook af van de situatie van het huis. Wanneer er een gezin met kinderen in het desbetreffende huis woont, dan is het verstandig om te kiezen voor veilige meubels, zonder bijvoorbeeld scherpe randen. Ook is het handig om te kiezen voor meubels die afneembaar zijn. Dit hoeft echter niet te betekenen dat het niet meer stijlvol kan zijn. Een stijlvol huis hangt namelijk van veel factoren af. Met een mooie, luxe kleur op de muur is bijvoorbeeld al veel stijl aan te brengen.  

Hoe combineer je alles met elkaar?

Voordat de woonkamer wordt ingericht is het handig om een moodboard te maken. Dit is een bord waar je je stijl op samenbrengt en plaatjes plakt van meubels en accessoires die binnen jouw stijl passen. Hierdoor heb je een beter overzicht van wat er binnen jouw stijl bij elkaar past en wat niet. Wanneer je niet goed kan kiezen tussen verschillende stijlen, dan kan je er ook voor kiezen om verschillende ruimtes in verschillende stijlen in te richten. Zo kan je de keuken bijvoorbeeld heel strak houden, terwijl de woonkamer veel uitbundiger en gezelliger is.

Geef een antwoord