De oersterke Maagdenpalm: nooit meer last van onkruid!

De Vinca, beter bekend onder de Nederlande naam Maagdenpalm is een veelgebruikte en groene bodembedekker. Een bodembedekker kenmerkt zich door een kruipende groeiwijze over de bodem. Omdat de twijgen en bladeren na verloop van tijd de gehele bodem bedekken, krijgt onkruid geen kans meer om te kiemen. Hierdoor is niet meer nodig om worteldoek te gebruiken of nog erger, de gehele tuin te bestraten. Maagdenpalm voorkomt het onkruid en heeft nog meer positieve effecten .

Deze ‘groene’ oplossing heeft veel voordelen zoals:

  • De aanschaf van een bodembedekker plant is relatief goedkoop. De prijs per vierkante meter (6-9 stuks planten) is zo’n € 10 – 15,-. Dit is stukken goedkoper dan bestrating of grind.
  • Het zorg voor het beter wegstromen van overtollig water. Bij extreem noodweer waarmee we steeds vaker te maken zullen krijgen horen grote hoeveelheden water in korte tijd. Bij een volledig bestraten tuin kan water moeilijk weglopen. Bij lager gelegen gebieden bestaat zelf de kans dat het regenwater het huis instroomt. Door gebruik te maken van bodembedekkers kan het water veel makkelijker en sneller door de grond trekken.
  • Naast dat water sneller weg kan stromen door de grond, voorkomt de Maagdenpalm ook dat de bodem sneller uitdroogt.
  • De Maagdenpalm heeft zeer weinig onderhoud nodig en is jaarrond wintergroen. Hierdoor is er altijd keur in de tuin, zeker in het voorjaar wanneer de plant in bloei staat. Afhankelijk van de soort, bloeit de Vinca met witte, blauwe of paarse bloempjes.
  • De Vinca biedt bescherming voor kleine zoogdiertjes (denk aan de egel en eekhoorn) zodat ze zich in het bladerdek kunnen verstoppen. Naast dat dit beter is voor de natuur, eten deze kleine zoogdieren insecten waardoor andere planten weer minder last hebben van bepaalde plagen.

 

Deze Vinca bestel je online bij Plant & Grow. Door ze in het najaar aan te planten kunnen de Maagdenpalm planten zich nu nog wortelen door de relatief hoge bodemtemperaturen. De plant zal vervolgens in het voorjaar meteen beginnen met uitlopen.

 

 

Geef een antwoord