Wat is een Anhydrietvloer met vloerverwarming?

Is het niet heerlijk om wakker te worden en dan je eerste stappen op een warme vloer te zetten. Dat is lekker wakker worden. Tegenwoordig is een anhydriet vloer met vloerverwarming een populaire keus. Waar in het verleden dit alleen te betalen was door rijke mensen is het nu een betaalbare luxe voor veel mensen.

Wat is anhydrietvloer?

Een anhydriet vloer met vloerverwarming is een kalkgebonden gietvloer en die moet altijd bedekt worden met materialen zoals pvc, laminaat, tegels, beton of parket. Dit maakt het een dekvloer, het is namelijk nog niet af want er moet dus nog een bedekking voor de bovenlaag gelegd worden. Daarnaast is een anhydrietvloer over het algemeen tussen de 30 en 50 mm dik en gemaakt op basis van een gedehydrateerde gips versie.

Hoe werkt de vloerverwarming?

Als eerste laag word de vloerverwarming gelegd. De tweede laag die daaroverheen komt is de anhydriet gietvloer. Dit is dus eigenlijk een tussenvloer waar de bovenlaag nog overheen komt. Het grote voordeel van de anhydriet gietvloer is dat het vloeibaar is en 100% aansluit op de vloerverwarming en dus heel efficiënt de vloer verwarmt.

Waarom anhydriet kiezen?

Anhydriet heeft een aantal grote voordelen. Het is bijvoorbeeld over de gehele vloer even sterk daardoor is een wapeningsnet niet nodig. Dit zorgt er ook gelijk voor dat de vloer tegen hoge druk kan. Het is ook bestand tegen scheuren en het buigen of bollen van de vloer. De vloerverwarming is daarnaast zeer efficiënt door de gietvloer is er een goede warmtegeleiding. Dit komt omdat de anhydrietvloer vloeibaar word aangebracht en daardoor worden alle slangen van de anhydriet vloer met vloerverwarming omhuld door een geleidende vloeistof. Ook is het goed af te werken, je hebt keus uit verschillende soorten eindvloeren die goed te leggen zijn op anhydriet. Een ander groot voordeel is dat het niet veel werk is in vergelijking met andere vloersoorten. Dit komt omdat de vloer dun is en vloeibaar gegoten moet worden. Dit kost niet veel tijd en ook al huurt u iemand in dan zal dat niet veel uren werk zijn in vergelijking met andere vloeren.

Hoelang moet je een anhydrietvloer laten drogen?

Normaal gesproken heeft een anhydrietvloer met vloerverwarming een dikte van 1 cm 1 week nodig om te drogen. Dus een vloer met een dikte van 4 cm heeft 4 weken nodig om te drogen. Maar er zijn altijd wel uitzonderingen of omstandigheden waarbij de droogtijd kan variëren. Denk hierbij aan verschillen in ventileren. Ook kan het langer duren als de vloer is aangebracht in een vochtige ruimte. Door vocht kan het drogen langer duren en bij veel vocht kan de vloer zelfs verzwakken wat tot scheuren kan leiden. Mocht je echt zeker willen weten dat je vloer droog is dan kun je altijd een vochtmeting laten doen.

Bron: Vloerenxpert.nl

Geef een antwoord