Verlichting trend: inbouwspot zwart

Zwart is een kleur die steeds meer gebruikt wordt in interieurs. Was het vroeger een kleur die je hooguit als steunkleur gebruikte. Tegenwoordig zie je badkamers met zwart sanitair en keukens in zwart uitgevoerd. Zelfs een zwarte muur kan heel stijlvol zijn bij de juiste inrichting. In deze trend past ook de stijgende vraag naar inbouwspot zwart. Als je houdt van contrasten en accenten met zwart dan is een zwarte lamp een mooie aanwinst in je kamer. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van zwarte spots in je huis of kantoor.

Luxe uitstraling in elke kamer

Met inbouwspot zwart geef je elke kamer een luxe uitstraling. De modellen staan prachtig tegen een wit plafond en geven een speels effect. Zwart-wit is een prachtige combinatie in elk interieur en in elke kamer. Een lichte badkamer met zwarte meubels en zwarte lampen ziet er uit als een ware design badkamer van een luxe hotel. Op de slaapkamer staan de donkere spots heel mooi boven een bed met een wit dekbed. Zwart is met alle kleuren te combineren en met zwart maak je van je verlichting een statement. 

Model inbouwspot zwart

Je kunt verschillende modellen inbouwspot zwart kiezen. Zo kun je kiezen voor een rond model of een vierkant model. Beide zijn goed in te bouwen in het plafond. De ronde modellen zijn wat minder aanwezig dan de vierkante modellen. Het is maar wat je het mooiste vindt. Daarnaast heb je de keuze uit zwart glanzende varianten of de varianten die mat zwart zijn. Het is ongeveer hetzelfde verschil als met een deur die in een glanzende lak geverfd is of een deur waarbij zijdeglans gebruikt is. Als de spots zijn ingebouwd heb je geen omkijken meer naar de spots en heb je er vooral veel plezier van.

Inbouwspot en water

Een inbouwspot zwart is ook te krijgen in modellen die goed tegen water kunnen. Deze zijn. Handig om te gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer. Zo heb je veilige verlichting die tegen water bestand is en geen kortsluiting veroorzaakt als het vochtig wordt. Je kunt deze lampen ook gebruiken in de keuken boven een kookplaat. Spots met een IP-65 vermelding zijn bestand tegen vocht en veilig om te gebruiken in ruimtes waar het vochtig wordt. Let daar altijd op bij de aanschaf van de lampen. 

Mooi contrast inbouwspot zwart

Met inbouwspot zwart kun je mooie contrasten aanbrengen in je plafonds. Met een witte spot verdwijnt de lamp bijna in het plafond. Met een zwarte lamp kies je juist voor een mooi contrast en springt het model uit het plafond om een statement te maken terwijl het licht schijnt. Zwart kleurt mooi tegen een wit plafond, maar kan met vrijwel alle kleuren gecombineerd worden. Het maakt niet uit in welke stijl je de kamer hebt ingericht, want de inbouwlampen passen in elk interieur. Of je nu een klassieke inrichting hebt of juist een moderne inrichting hebt met design meubels. Als je de kleur zwart in de details van de inrichting laat terugkomen laat je het zwart van de lampen nog meer tot zijn recht komen.

Geef een antwoord