Kantoormeubelen kopen

Lees over kantoormeubelen kopen. Momenteel is er een run op het kopen van kantoormeubilair vanwege het inrichten van de thuiswerkplek. Er is dan ook een bijzonder levendige handel in nieuwe en gebruikte kantoormeubelen.

Wat is het budget?

Een gegeven is dat kantoormeubilair solide is, en dat kwaliteit z’n prijs heeft. Je ziet het er niet aan af, maar die tafel waaraan je op kantoor zit te overleggen kost honderden euro’s. Al van oudsher was het trend om zelf een thuiskantoor te timmeren. Bij de bouwmarkt verkochten ze dan gelamineerd spaanplaat, plankendragers, en eventueel losse tafelpoten. Je bevestigde de plankendragers aan de muur, en zo kon je een hoekbureau creëren. De zijkanten van de plank kon je afwerken door het met een strijkijzer te lamineren. Misschien is zoiets nog leverbaar, maar het was niet duurzaam. Veel later kwam refurbished op, en nu is er een run op gebruikt kantoormeubilair en velen maken het compleet. Gelijk een roldeurkast naast het bureau, en een goede ergonomische bureaustoel. Kantoormeubelen kopen is aan te passen als het budget beperkt is, maar het is waarde naar z’n geld.

Wat met de meubelgiganten?

Al snel wordt er gekeken naar de meubelgiganten. Iedereen is bekend met dat Zweedse concern langs de snelweg, en dat was altijd het adres om die kinderkamer om te toveren in een tienerkamer waar ook huiswerk gemaakt kan worden. Het was dus het adres voor een bureau voor thuis, en voor een laag bedrag kun je daar een pakket kopen wat je thuis in elkaar kan zetten. Aldaar zien zij ook het gat in de markt, en voor minder dan tweehonderd euro heb je daar een zit sta bureau. Nieuw zal het wel mooi zijn, maar professioneel meubilair van een gerenommeerd merk blijft mooi. Het kan daarom interessanter zijn om refurbished te kopen dan nieuw van een meubelgigant.

De maatvoering is belangrijk

Met alle voors en tegens van kantoormeubelen kopen is de maatvoering belangrijk. Je kan zelf een werkblad aan de muur hangen, of naar een meubelgigant gaan, of voor een gebruikt bureau gaan kijken, maar het belangrijkste blijft de werkhoogte. Een gegeven is dat een keukentafel ongeschikt is om aan te werken, en dit vanwege de hoogte. Hetzelfde geldt met de stoel, op een eetkamerstoel werken is niet te doen. Als je dit altijd voor ogen houdt, ook een ophoging op het bureau maakt zodat je het beeldscherm op ooghoogte hebt, dan kun je in feite overal de geschikte kantoormeubelen kopen of zelf maken.

In samenwerking met Officetopper.com

Geef een antwoord