Dit zijn de woontrends van 2022

Er zijn een aantal trends die meegenomen worden naar het jaar 2022. Een van de trends, die meegenomen wordt zijn de kleurgebruik en vormentaal. Bij het kleurgebruik zijn er twee kleuren die toch wel een grotere rol hebben dan de andere kleuren. Zo heb je aan de ene kant de groene tinten. De groene tinten staat voor welzijn. De natuur zorgt ervoor dat mensen bij elkaar gebracht worden. Naast de groene tinten heb je ook de warme kleuren, zoals de bruine en rode tinten. Deze kleuren staan voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. De meeste mensen hebben namelijk een behoefte om een nieuwe en veilige start te maken. Deze woontrends worden door veel bedrijven ook opgevolgd. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen op de site DHK.nl. De site DHK.nl is een online omgeving. Op DHK.nl kun je van alles en nog wat vinden voor in en rondom het huis. 

Natuurlijke materialen en organische vormen

Een van de andere trends die meegaan naar 2022 is het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen. Tegenwoordig wordt de natuur toch wel naar binnen gebracht. Dit is te zien aan bijvoorbeeld het interieur. Hierbij speelt het seizoen wel eens een rol. Ook kunnen culturele aspecten een rol gaan spelen. Ondanks dat er ieder jaar weer nieuwe trends in het leven worden geroepen of gebruikt worden, heeft de trend vaak een kleinere rol. Binnen in een woning kun je vaak een afspiegeling van iemands persoonlijkheid. 

Stijl en sfeer

De trends die in 2022 erg naar voren komen zijn twee stijlen. Je hebt namelijk Retro en Urban jaren ’90. In de Retro stijl komen vaak de kleuren okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit naar voren. De Urban jaren ’90 is toch anders. Hierbij worden er vaak felle uitgesproken kleuren gebruikt in combinatie met beton en staal. Ook wordt er gebruik gemaakt van architectonische lijnen. 

Geef een antwoord