De nieuwste woontrends van 2022!

Ben jij ook altijd benieuwd naar de trends van het nieuwe jaar? Het is altijd een spannend moment. Je vraagt ​​je misschien af ​​of je interieur nog wel aansluit bij de trends van het nieuwe jaar. Je hoeft niet meteen nieuwe stoelen of banken te kopen om mee te gaan met de bruisende trends van 2022. Natuurlijk is het ook mogelijk om met kleine toevoegingen een nieuwe look en stijl te creëren. Als je nieuwsgierig bent naar nieuwe trends in het leven, lees dan gauw verder!

Meer kleurgebruik

De afgelopen jaren waren qua kleuren vrij neutraal dat wordt dit jaar in zekere zin doorgezet maar er gaat dit jaar wat verandering in komen. Er komt namelijk iets meer kleur bij kijken dit jaar! Dan hebben we het niet over heftige kleuren maar over rustieke kleuren met een vrolijke toon. De kleuren die dit jaar de nieuwe trend gaat vormen wordt vooral bruin/ beige, groen en rood tinten. Dit is omdat deze kleuren vrij makkelijk te combineren zijn met neutrale kleuren. Het zijn voornamelijk warme kleuren dus creeer je meer warmte en een knus effect in je huis. Het is natuurlijk wel spannend om zulke kleuren te gebruiken voor grote meubels. Je kan daarom ook klein beginnen met gekleurde accessoires om eraan te wennen.

Zachte vormen

Een andere nieuwe trend van 2022 is zachte vormen. Je zal je waarschijnlijk afvragen wat hier mee bedoeld word. Met zachte vormen wordt er bedoeld dat het interieur minder hoekig wordt en er meer plaats wordt gemaakt voor rondere vormen. Denk bijvoorbeeld aan een bank of eettafel met ronde vormen. Door deze vormen kun je de ruimte mooi indelen. Het is leuk om ermee te spelen, niet alles hoeft zacht van vorm te zijn, maar net even anders. Dit zorgt voor een mooi contrast in je interieur.

De kunst van imperfectie

Deze trend wordt ook wel Wabi-Sabi genoemd. Deze interieur inspiratie is vooral op de natuur gebaseerd. In Wabi sabi ken je geen regels, maar je kunt het beter als een manier van denken zien. Je werkt in je interieur met natuurlijke kleuren en een betaalbare uitstraling. Ze ziet er heel ontspannen en ontspannen uit met felle kleuren. Meubels van deze trend zijn voornamelijk gemaakt van duurzame materialen, zo zijn bijvoorbeeld je fauteuils ook gemaakt van duurzame materialen. Je past bij deze trend met een verscheidenheid aan kleurenpaletten, maar gebruikt veel felle kleuren om de look rustig te houden.

Geef een antwoord