Zonnepanelen plaatsen? Zo bepaal je de beste plek

Bij het plaatsen van zonnepanelen is het belangrijk om rekening te houden met de positie. Door de invalshoek waarin de zonnepanelen komen te liggen kan je immers veel winst behalen. Als de zonnepanelen volledig in de zon liggen, zal het rendement hierdoor een stuk hoger zijn. Daarnaast geldt dat je de juiste zonnepanelen moet plaatsen op het dak. Hierbij kun je denken aan de beschikbare ruimte op jouw dak en het zoeken naar zonnepanelen die hierop aansluiten. Verder moet het dak stevig genoeg zijn voor de zonnepanelen. Bereken vooral de opbrengst van zonnepanelen op Zonduurzaam.nl, aangezien je zonnepanelen als een investering mag zien. 

Vermogen van de zonnepanelen

Een doorslaggevende factor bij het rendement van de zonnepanelen is het vermogen. Hoe groter het vermogen van de zonnepanelen, hoe groter de kans is op het behalen van winst. Het vermogen van de zonnepanelen kun je vaak achterhalen bij het aanschaffen. Dit is waardevolle informatie om te weten. Verder geldt dat de positie van de zonnepanelen van groot belang is. Plaats de zonnepanelen bijvoorbeeld richting het zuiden, zodat de kans op het opvangen van zon het grootst is. 

Type zonnepanelen

Er zijn verschillende zonnepanelen beschikbaar, waarbij geldt dat er een aanbod is met zonnepanelen gemaakt van verschillend materiaal. Het is belangrijk om deze verschillende typen uitgebreid te bestuderen, voordat je tot een keuze komt. Er zijn bijvoorbeeld zonnepanelen van polykristallijn beschikbaar, waarbij geldt dat dit de meest goedkope optie. Het dak op jouw woning moet echter wel stevig genoeg zijn. 

Prijsverschillen

Voor de zonnepanelen gelden verschillende prijzen, waarbij geldt dat er sprake is van een groot en gevarieerd aanbod. Hierdoor is er voor mensen met een groot financieel budget en voor mensen met een wat kleiner financieel budget voldoende te vinden. De prijsverschillen komen meestal tot stand als gevolg van de kwaliteitsverschillen. Hoe hoger het vermogen van de zonnepanelen, hoe meer winst je kunt maken. De prijsverschillen zullen vervolgens kleiner worden indien je kiest voor een bedrijf dat dicht bij jou in de buurt ligt. De transportkosten zijn als gevolg hiervan lager. Daarnaast kun je de prijs laag houden door de installatie van de zonnepanelen door een expert te laten doen. Hierdoor voorkom je het maken van fouten.

Geef een antwoord