Waarom moet je een infrarood sauna aanschaffen?

Tegenwoordig vind je een infrarood sauna niet alleen meer bij de wellness. Je kan er namelijk ook een thuis plaatsen. Je hebt ze in verschillende maten dus er is er altijd wel een die in jouw huis past. Een infrarood sauna heeft veel voordelen, het is dus zeker aangeraden om er een aan te schaffen.

Wat doet een infraroodsauna?

De infrarood sauna maakt gebruik van infraroodstralen. Door die infraroodstralen wordt je lichaam opgewarmd. Dat gebeurt bij een normale luchtvochtigheid. De temperatuur in de cabine verschilt van veertig tot zestig graden. Doordat er gebruikt wordt gemaakt van infraroodstralen heeft de sauna geen lange opwarmtijd nodig en kan je er dus snel inspringen. Dat scheelt ook in energieverbruik.

Voordelen infrarood sauna

Een infrarood sauna heeft veel voordelen. Zo is een sessie in de sauna goed voor je gezondheid. Doordat warmte de bloeddoorstroming bevorderd, en zorgt er dus voor dat de spierpijn vermindert en het de blessures voorkomt. Daarnaast worden er heel veel calorieën verbrandt en zorgt dus voor gewichtsvermindering. Verder is het ook goed voor de huid, het helpt littekens, brandwonden en zweren sneller genezen. Genoeg redenen dus om een infrarood sauna aan te schaffen.

Verschil tussen een gewone sauna en infrarood sauna

Infrarood sauna’s worden vaak gezien als gewone sauna, maar er zit wel duidelijk verschil in. Zo heeft de infrarood sauna een aangenamere temperatuur dan de gewone sauna, dus zul je het zeker niet benauwd krijgen. Verder is het energieverbruik van een infrarood sauna tot wel zes keer minder dan een normale sauna, dat komt omdat de infrarood sauna snel opgewarmd is. Daarnaast heeft de infrarood sauna een gerichte werking, doordat de stralen goed worden opgenomen door het lichaam. Het is daarom veel eenvoudiger en makkelijker om een infrarood sauna aan te schaffen.

Tips bij het gebruik van een infrarood sauna

Natuurlijk moet je wel met enkele dingen rekening houden tijdens het gebruik van de infrarood sauna. Zo moet je de tijd dat je in de sauna zit langzaam opbouwen. Daarnaast ga je veel zweten in de sauna, zorg er dan ook voor dat je voor er na de sessie voldoende water drinkt. Het is dan ook belangrijk om te blijven zitten zodat je alle warmtestralen opneemt. Uiteindelijk moet je de sessie afsluiten met een lauwwarme douche. Zo geniet optimaal van je infrarood sauna.

Geef een antwoord