Verhuur jouw woning vlotjes dankzij deze snelle tips

Wil jij je gezellige appartement in de stad of een gezinswoning in het dorp verhuren aan de beste kandidaat? Dan doe je er goed aan om zoveel mogelijk geïnteresseerden over de vloer te krijgen zodat je een goede keuze kunt maken. Hoe trek jij nu de juiste kandidaten aan en wek je hun interesse in jouw pand? Een aantal eenvoudige tips maken jouw zoektocht naar de ideale huurder een succes!

Werk via een vastgoedmakelaar
Een makelaar is de expert op het vlak van het verhuren en verkopen van woningen. Klik hier voor de beste makelaar. Hij is de tussenpersoon voor huurder en verhuurder, misschien heeft hij zelfs al de perfecte verhuurder voor jouw pand op het oog!

Zorg voor ruimte
Zowel voor op de foto’s als voor tijdens de bezoeken aan jouw woning is het belangrijk dat je ruimte creëert. Gebruik je één kamer voor opslagruimte omdat je veel spullen hebt? Overweeg om voor korte periode een garage of externe opslag te huren zodat jij het volledige potentieel van je woning kunt tonen aan geïnteresseerden.

Zet de juiste prijs
Een eerste selectie van een kandidaat huurder begint bij de prijs. Een huurder heeft een bepaald budget in zijn hoofd en wil hiervoor het beste resultaat vinden. Ga op zoek naar vergelijkbare panden en bepaal voor jouw woning de ideale prijsvork.

Maak aantrekkelijke foto’s
Naast de prijs spelen foto’s ook een heel belangrijke rol bij het selectieproces van een potentiële huurder. Maak duidelijke foto’s, liefst met een breedbeeldlens. Heb je een grondplan van je woning die je kunt toevoegen? Perfect! Geef de kandidaat het gevoel in jouw woning rond te lopen alleen al via de advertentie.

Verspreid de boodschap
Vertel aan iedereen die je kent dat je jouw woning op de huurmarkt zet. Jouw vrienden en kennissen kunnen je misschien wel helpen aan een nieuwe huurder. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe groter de kansen op een goede huurder voor jouw pand!

 

Geef een antwoord