Verhuistips om je verhuizing prettig te laten verlopen

Verhuizen is een hele onderneming en ook een spannende gebeurtenis, als je bijvoorbeeld voor het eerst op jezelf gaat wonen, of als je naar een nieuwe plaats toe verhuist. Er zijn vele redenen om te verhuizen, maar omdat het een grote onderneming is, is het handig om dit in goede banen te leiden, helpen vrienden en familie je of schakel je een verhuisbedrijf in? Allemaal zaken om over na te denken. In dit artikel lees je een aantal handige tips.

Begin al op tijd met inpakken

Een echte aanrader is om op tijd te beginnen, liever iets te vroeg dan iets te laat. Dus zodra je in het bezit bent van verhuisdozen of een opslagruimte, dan is het aan te raden om te beginnen met in te pakken. Pak bijvoorbeeld elke dag een paar dozen in, het zal je niet veel tijd kosten maar wel een hoop werk schelen!

Meten is weten

Bij het verplaatsen van grote objecten is het belangrijk om hun afmetingen te kennen. Kan de bank door de deur van het oude huis? En door de deur van het nieuwe huis? Bekijk routes die je met grote items wil afleggen en meet de doorgangen, hoeken en deuren.

Vergeet niks en vink een checklist af

We zijn allemaal mensen, het komt daarom natuurlijk gewoon voor dat we eens iets vergeten. Maar als je verhuist, is het niets vervelender dan er het laatste moment achter te komen dat je iets vergeten bent. Gebruik dus vooral een checklist, deze kun je bijvoorbeeld vinden op http://www.vanderveldeverhuizingen.nl

Maak alles op orde

Sluit de verhuisdozen goed af! Het is ook van belang dat de dozen het gewicht kunnen dragen, je wil natuurlijk niet dat een doos tijdens de verhuizing scheurt en de spullen uit de doos op de grond vallen. Probeer dus om het gewicht zo eerlijk mogelijk te verdelen, maximaal 20 kilo is gebruikelijk.

Pak per kamer de verhuisdozen in en label ze

Op deze manier verdeel je al het werk en zal de verhuizing minder overweldigend voelen. Ook is het handig de dozen te labelen zodat je gelijk weet waar een doos naartoe moet in de nieuwe woning. 

At last but not least, plan vooral alles tot in de puntjes zodat de verhuizing soepel verloopt, succes!

Geef een antwoord