Redenen om nu zonnepanelen te plaatsen

Overweeg je om zonnepanelen op je dak te plaatsen. Dan is het belangrijk dat je vooraf goed laat informeren over alle mogelijkheden. Om hierbij te informeren hebben wij een aantal grote voordelen op een rij gezet om te kiezen voor zonnepanele. Dit artikel gaat over redenen waarom je zonnepanelen op het dak van je huis zou moeten plaatsen.

De energierekening gaat omlaag

De elektrische energie die je zelf opwekt met je zonnepanelen, hoef je uiteraard niet meer van een energiebedrijf af te nemen. Je gaat dus minder aan dat bedrijf betalen. En het is niet te verwachten dat de energietarieven omlaag zullen gaan, eerder het tegendeel. De kosten van een zonnepaneleninstallatie verdien je terug. Een goed zonnepaneel heeft bij goede installatie een levensduur van tenminste 25 jaren. En het onderhoud is gering. Bij panelen op een schuin dak worden met een regenbui stof en vuil weggespoeld. In het geval van een plat dak zal je de panelen af en toe moeten schoonmaken. De omvormer, die de opgewekte stroom converteert in 230 V wisselstroom voor de elektrische apparaten die we in huis hebben, gaat 10 – 15 jaren mee.

Verhoogt de waarde van uw huis

Met de installatie van zonnepanelen in Noord-Brabant gaat de waarde van je woning omhoog en die is gunstig voor het energielabel. Een verbouwing hoeft niet iedereen een verbetering te vinden en dan is men niet bereid om daarvoor extra te betalen. Voor zonnepanelen geldt dat laatste niet. Die meerwaarde kan zelfs groter worden dan de aanschaf van de zonnepanelen. De waarde van een huis neemt met circa 20 euro toe, met elke euro die jaarlijks op de energierekening wordt bespaard. En zoals eerder gezegd, zal de energieprijs verder stijgen.

Bescherming van het milieu

Zonne-energie is schone energie. Daar bestaat geen discussie over. Er worden geen fossiele brandstoffen gebruikt om de stroom op te wekken. Veel energiecentrales in Nederland werken nog op die brandstoffen. De daardoor veroorzaakte CO2-uitstoot zorgt voor het broeikaseffect en daarmee voor klimaatverandering, met alle gevolgen van dien. Als we minder stroom betrekken van een energieleverancier, dan hoeft die minder energie op te wekken en dus neemt CO2-uitstoot af. Een kolencentrale produceert ook nog eens waterstofsulfide, wat zure regen veroorzaakt.

De overheid helpt een handje

De overheid geeft geen subsidie meer voor zonnepanelen, omdat die vindt dat de kosten van een installatie voldoende zijn gezakt. Maar je kunt wel een energie bespaarlening krijgen. Dan kan je tegen gunstige voorwaarden zonnepanelen voor je huis financieren. Bovendien kan je de btw terugontvangen, die je betaalt over de kosten van de zonnepanelen. Tot 2023 geldt de salderingsregeling. Die houdt in dat je voor de stroom die je aan het elektriciteitsnet levert een vergoeding krijgt. Die regeling wordt tot 2031 geleidelijk afgebouwd. Dus daarvan kun je nog een tiental jaren profiteren.

Solease.nl

Geef een antwoord