Op zoek naar nieuwe gordijnen? Houd dan hier rekening mee

Heb je pas je interieur ingericht? Daar horen natuurlijk ook leuke gordijnen. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten gordijnen verkrijgbaar, zoals rolgordijnen, overgordijnen of vouwgordijnen, etc. Naast de klassieke vouwgordijnen bestaan er ook plissé gordijnen, deze hebben een mooie en subtiele uitstraling en passen dus ook heel goed bij de rest van het interieur. Plissé gordijnen vallen namelijk heel soepel en zijn van mooie kwaliteit. Daarnaast kan je zelf je eigen soort plissé gordijnen uitkiezen, er zijn namelijk verschillende soorten plissé gordijnen beschikbaar, zoals verduisterend of juist lichtdoorlatend. Naast de verschillende materialen en functies kan je dus ook nog de kleur helemaal zelf bepalen, er zijn namelijk heel veel verschillende kleuren waar je uit kunt kiezen, dus er zit vast en zeker een kleur bij die matchend is bij het interieur.

Houd het zonlicht buiten de deur

Het kan voorkomen dat je ramen andere afmetingen hebben dan die in de winkel of op het internet, dan moeten er dus dingen op maat gemaakt worden, zoals shutters. Shutters houden het zonlicht buiten en passen bij elk interieur. Zie hier op het internet verschillende websites waar je dus voorbeelden kan vinden over shutters en deze toegepast zijn bij bijvoorbeeld kleine raampartijen. Wel zo handig! Je ziet dat er soms ook shutters gebruikt worden voor hele lange ramen, vaak is het dan moeilijker om hiervoor een passende zonwering te vinden. Shutters zijn dan een stijlvolle en functionele oplossing. Door te kijken naar meer oplossingen, vind je de bijpassende kleur van de shutters die perfect aansluit bij het interieur en het licht meteen buiten de deur houdt.

Voor in elke lichtinval

Ook voor op zolder, waar vaak schuine ramen te vinden zijn, is het mogelijk om zonwering te plaatsen. Shutters worden vaak gekozen, omdat deze in elke lichtinval gezet kunnen worden, daarnaast zijn ze in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals wit of zwart. Shutters zijn tijdloos en worden gemaakt van duurzaam materiaal en gaan dus ook lang mee. Doordat de shutters in verschillende standen gezet kunnen worden, heeft dit het voordeel dat je zelf kunt bepalen waar je het zonlicht wilt hebben of dat je shutters helemaal sluit. Wil je de ruimte juist lichter en groter ogen? Dan is het aan te raden om voor witte shutters te gaan, witte shutters laten de ruimte groter lijken en geeft het zonlicht de volledige ruimte of de ruimte te vullen.

Geef een antwoord