Koffiezetapparaat of Espressoapparaat

Koffiezetapparaat of Espressoapparaat

Eigenlijk staan we er niet bij stil en vinden we het gewoon dat er een heerlijke kop koffie uit een koffiezetapparaat komt. We verdiepen ons er eigenlijk niet in. Stoppen gewoonweg wat water in het apparaat, pakken vervolgens een koffiepad en drukken de knop in. Even later staat daar de gewenste koffie. Het lijkt wel of de koffie ook steeds lekkerder wordt, naarmate de koffiezetapparaten steeds vernuftiger worden.

Was het tientallen jaren nog gewoon dat we alleen ‘gewone’ koffie maakten. Tegenwoordig is de keuze enorm. Zo is er bijvoorbeeld espresso, cappuccino, cafe latte, cafe mocha, latte macchiato. Dit zijn maar enkele van de vele soorten die er te verkrijgen zijn. Voor ieder wel wat wils. Ook kan je met de huidige espressoapparaten / koffiezetapparaten in een handomdraai water zetten. Wat weer handig is als men thee wil drinken.

De koffiezetapparaten zijn niet meer weg te denken in huidige huishoudens. Heel veel huishoudens zijn in het bezit van koffiemachines die vele soorten koffie kunnen fabriceren. Het valt mij tenminste op dat merendeel van mensen waar ik kom tegenwoordig een multifunctioneel koffiezetapparaat in huis hebben. Dat was twee decennia geleden wel anders.

De stoompijpjes die tegenwoordig op vrijwel elke volautomatische koffiemachine zitten zijn ook een mooie uitvinding. Je kan daar heerlijk de melk mee opschuimen voor bijvoorbeeld cappuccino. Er zijn ook al machines die het melk middels een slangetje rechtstreeks uit pak melk zuigen om dit vervolgens op te schuimen en dan zo in de koffie te laten lopen. Allemaal nieuwe uitvindingen die het koffie drinken veel aangenamer maken.

Het is dus slim dat wanneer u een koffiezetapparaat wil gaan kopen, goed te kijken wat deze allemaal kan. Is zelfs handig om vooraf een lijstje te maken met functies die apparaat van u moet bezitten. U komt dan beslagen ten ijs.

Geef een antwoord