Houten schutting – Betonschutting

Houten schutting – Betonschutting

Als we een tuinafscheiding gaat uitzoeken dan kiezen we meestal voor een houten schutting. Het heeft een natuurlijke uitstraling en je kan er echt een stempel mee op je tuin drukken. De keuze voor hout is snel gemaakt alleen wat voor een soort hout ga je kiezen? Een houten schutting bestaat uit meerdere prijsklasse en kan van heel goedkoop tot extreem duur. Je kan zo zelf bepalen wat je mooi vindt en wat binnen je budget valt. Eén van de schuttingen die op dit moment populair zijn is de betonschutting. Je vindt ze in vrijwel iedere moderne tuin waarbij ze goed aansluiten op het tegelwerk. Als je bijvoorbeeld donkere tegels of een echte betonlook tegels neemt.

Houten schutting van hardhout of grenen hout?

Het grootste prijsverschil bij een houtenschutting zit hem vooral in het houtsoort. Neem je hardhout of grenen hout? Het verschil kan soms wel oplopen tot € 80 a € 120 per tuinscherm! Hardhout heeft een compleet andere kleur en uitstraling en is veel robuuster, maar hier betaal je wel voor. Grenen houten schutting kan je soms al kopen rond de € 30 per tuinscherm. Je hebt soms wel 3 tot 4 schuttingschermen voor de prijs van één hardhout schutting. Het is dus vooral de afweging die je gaat maken. Grenen hout gaat misschien 10 jaar mee, maar er zijn genoeg houten schuttingen die het nog langer volhouden. Vooral als je eventueel de schutting regelmatig een behandeling met olie geeft. Dit is ook nodig bij een hardhout schutting die gerust nog 20 jaar meegaat. Alleen in die periode kan je voor dat geld heel wat grenen schuttingen plaatsen. Het is dus een kwestie van smaak en budget.

Betonschutting in je tuin plaatsen

Als je voor een betonschutting kiest dan krijg je vaak schuttingdelen van grenenhout in combinatie met beton voor een robuuste uitstraling. Deze schutting krijg je niet zomaar om en je kan zelf bepalen wat voor een uitstraling je wil. Wil je alleen een betonnen paal of wil je een plaat met natuurstenen aan de onderzijde van je schutting? Je kan je betonschutting zo nog verschillende uitstralingen meegeven en genieten van een moderne schutting. Ondanks dat er vaak gebruik gemaakt wordt van grenen hout bij een betonschutting hoef je niet bang te zijn voor kwaliteitsverlies. Deze schutting staat gerust nog tien jaar of langer doordat er vrijwel altijd gebruik gemaakt wordt van duurzaam FSC hout. Er zijn ook houten schuttingen met beton waarbij er met een ander houtsoort wordt gewerkt, maar meestal wordt er gekozen voor duurzaam grenenhout. Kies gewoon wat er bij jouw tuin past en welke uitstraling je zelf mooi vindt om in je tuin te gebruiken.

Geef een antwoord